Aasien joulu

Kuten osa teistä varmasti tietääkin, olemme äänittäneet ja julkaisseet yhden joululaulun tai joulutervehdyksen jo useampana jouluna. Tälle sivulle on koottu kaikki Aasien joulutervehdykset mahdollisine taustatietoineen, saattaapi siellä piileksiä muutama paljastuskin seassa!

Joulu 2019 - Varpunen jouluaamuna

Vuosikymmenen viimeinen joulu hiipi pieluksiin ja merkittäköön aikakirjoihin, että tänä vuonna oltiin julkaisun kanssa ennätyksellisen ajoissa. Hyväksi havaittu lintuteemakin sai jatkoa viime vuodesta:

Joulu 2018 - Kottarainen joulupöydässä

George Kottarainen, kottaraisjoululaulujen pioneeri vuodelta 1992, joutui sävelmän keskiöön täysin omasta syystään. Kyseisenä vuonna saatiin runsas pihlajanmarjasato, josta suurin osa jäi ”käymään vain” pihlajien oksille. Tilhet, pajulinnut ja muut, myös George Kottarainen, nauttivat pitkin syksyä täysin siemauksin näistä luonnon raikkaista antimista, mikä sai aikaan hienoja nousuja, mutta myös vikkelää vatsantoimintaa ja mahalaskuja. Tästä seurasi Georgen myöhästyminen etelän lähtöselvityksestä ja karun talven kohtaaminen kotipöntössä.

Ensilumen aikaan marraskuussa tuli ensimmäinen takaisku, kun pöntön katto halkesi, ja vesi ja räntä kasteli Kottaraisen pahnat. Boy Georgien ei auttanut muu kuin kakistaa kurkustaan karhealla falsetilla hyytävä hätähuuto ja surkea sirkutus ammattiapua saadakseen. Tämän hätämelodian kuuli sävelnikkari Risto W. Wituleff. Risto pani teemanpätkän muistiin ja korjasi katon. Georgelle hän lupasi tehdä teemasta laulun, jonka tuotoilla tuettaisiin Kottaraisen selviytymistä talven yli.

Laulun tuotot jäivät nollaan, tai ne hävisivät nopeampiin taskuihin, mutta Kottarainen selvisi talvesta omalla neuvokkuudellaan. Seuraavana syksynä George lähti ensimmäisessä parvessa, eikä palannut.

Kottarainen menehtyi vuosituhannen vaihteessa etelässä, kun hänet syötiin juhla-aterialla. Kottaraisesta jäi jälkeen kituva joululaulu ”Kottarainen Joulupöydässä”, jonka on itse asiassa Vellun mehevän päähänpiston seurauksena kasetille äänittänyt Janikin jo ennen 90-luvun puoliväliä Riston kotistudiolla. Tästä emme onneksi löytäneet digitaalista todistusaineistoa, mutta nyt uutta eloa ja henkeä kappaleeseen puhaltaa The Donkees:

Joulu 2017 - Sylvian joululaulu

Joulu 2016 - Tulkoon joulu